![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_xErAVe6nkhUAQ70GH36Vk2x4uWLI4XeslHphyphenhyphenmHlBc3jFc8b2KixMXgig1CRyp5pMuO662SICKy8JyAzz9oVYflbEA93yl9v1zsZ3hDOL1pBjpvDy1liRgRgrlgohSjeWDQ8LqxX3vH4/s320/blog_biskut_090922_170716.jpg)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi7DMIXtmGNIeAfHPaizTmKyMP5skAuRI19h6MZhWzmoSmvCvAJONAlXVfB5p4CYVjOTzJGHbTXpqjIVOJa3DZRMd9gEfLndi2BtKDYR_k3ixqh9BJl7Q5rExFRUVts3774pT-XHJZwp2o3/s320/blog_biskut_090922_170905.jpg)
Resepi diadaptasi from: http://resepi.mesra.net/Detailed/25.shtml
Bahan-Bahan: | |
Mentega 125 gm Gula aising 60 gm Kuning telur 1 biji | Badam kisar 50 gm Tepung gandum 200 gm Badam berkulit di potong dua 100 gm |
Cara: | |
Pukul mentega dan gula hingga kembang. Masukkan kuning telur pukul hingga sebati. Campurkan badam kisar diikuti dengan tepung gandum. Uli sebati canai & terap. Sapu dengan kuning telur & hiaskan dengan badam bakar hingga masak. Hias mengikut kegemaran anda atau dengan coklat cair. | |
Tambahan: | |
Masa membakar 15 minit Suhu ketuhar 160'C Jumlah biskut 26 keping |
No comments:
Post a Comment